Aksaray Belediyesi, yenilenebilir enerji yatırımlarıyla elektrik ihtiyacının önemli bölümünü kendi ürettiği güneş enerjisinden karşılıyor. Güneş Enerji Santralleri (GES), toplam 4 MW kurulu güce ulaştı.

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Güneş Enerji Santrali proje alanında incelemelerde bulunarak tesislerin çalışmaları ve enerji üretimi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Güneşten elektrik, belediyeye tasarruf

Toplam 4 MW kurulu güce ulaşan GES'lerin üretim kapasitesi, yaklaşık 2 bin 800 hanenin elektrik tüketimine karşılık geliyor. Güneşten elde edilen yenilenebilir enerji belediyenin elektrik ihtiyacının karşılanmasında kullanılırken, enerji giderlerinde sağlanan tasarruf da belediye bütçesine katkı sağlıyor.

Yatırım uzun vadede kazandıracak

GES yatırımlarının ilk yatırım maliyetini amorti etmesinin ardından uzun yıllar boyunca elektrik üretmeye devam etmesi bekleniyor.

Bu sayede belediyenin enerji giderlerinde sağlanacak avantajın, ilerleyen dönemde farklı hizmet ve yatırımlara kaynak oluşturması hedefleniyor.

“Enerjiye ödemek yerine enerjimizi üretiyoruz”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yenilenebilir enerji yatırımlarını önemsediklerini belirterek, “Belediyemizin önemli gider kalemlerinden biri olan elektrikte kendi enerjimizi üretme yolunu tercih ettik. Güneş Enerji Santrallerimizle Aksaray'ın güneşini enerjiye, enerjiyi de belediyemiz için ekonomik değere dönüştürüyoruz. Yaptığımız yatırım kendisini amorti ettikten sonra uzun yıllar belediyemize kazandırmaya devam ediyor. Böylece enerji giderlerinden elde ettiğimiz avantajı yine hemşehrilerimize hizmet olarak dönüştürebiliyoruz” dedi.  

Aydoğdu: “Takdire şayan bir çalışma”

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise belediyenin kendi elektriğini yenilenebilir enerji kaynaklarından üretmesinin kaynakların verimli kullanımına örnek olduğunu söyleyerek, “Bir belediyenin kendi elektriğini, kendi imkânlarıyla yenilenebilir enerjiden üretmesi gerçekten takdire şayan bir çalışma. Belediyemiz bir taraftan enerji ihtiyacını karşılıyor, diğer taraftan önemli bir gider kalemini azaltarak bütçesini çok daha verimli kullanıyor. Üstelik bunu çevreye duyarlı, temiz ve sürdürülebilir bir enerji kaynağıyla gerçekleştiriyor. Kaynaklarını doğru yöneten, geleceği bugünden planlayan bu anlayışından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Dr. Evren Dinçer'i ve emeği geçen belediye ekibimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.   
 

Muhabir: Kemal Onur Atalay, Haber Merkezi