Eskil ilçesine bağlı Sağsak köyünde sabah saatlerinde Sadettin Dağlı’ya ait müstakil evin kalorifer dairesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Binadan yükselen dumanları ve alevleri fark eden ev sakinleri ile çevredeki köylüler durumu vakit kaybetmeksizin itfaiyeye bildirdi.
İtfaiye ekipleri kısa sürede müdahale etti
İhbar üzerine saat 05.12’de hızla harekete geçen Eskil Belediyesi İtfaiye Amirliği ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaştı. Alevlerin ana binaya ve yerleşim alanına sıçramasını önlemek için yoğun çaba sarf eden ekipler, yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangın sonrası bölgede detaylı soğutma ve güvenlik kontrolleri gerçekleştirildi.
Yangının nedeni araştırılıyor
Kalorifer dairesinde çıkan yangının kesin nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
İtfaiyeden kış öncesi uyarı
Eskil Belediyesi İtfaiye Amirliği, yangının ardından vatandaşlara soba, baca ve kalorifer sistemlerinin bakımını zamanında yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu. İtfaiye Amirliği tarafından yapılan paylaşımda “Tedbir hayat kurtarır” mesajına yer verilirken, Dağlı ailesine de geçmiş olsun dilekleri iletildi.





