Aksaray'da YKS 'de 19 bin 548 aday akıl teri döktü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'da YKS 'de 19 bin 548 aday akıl teri döktü
ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) Aksaray'da bu yıl 19 bin 548 aday girdi.

26-27 Haziran 2021 tarihlerinde ÖSYM tarafından Türkiye ve Alan Yeterlilik, Temel Yeterlilik ve Yabancı Dil Testi olarak gerçekleştirilen sınavda Aksaray'da 10 bin 284 kız, 9 bin 264'ü erkek olmak üzere toplamda 19 bin 548 öğrenci ter döktü.

 

Her sene görmeye alışık olduğumuz sınav manzaraları bu yılda yaşandı.

Çeşitli sebeplerden bazı öğrenciler, sınava giremedi ya da son dakikalarda yetişti. İçeride adaylar okul bahçesinde aileler sınav heyecanı yaşadı. 

60 bina 'da 992 salonda gerçekleştirilen sınavda 2 bin 625 kişi görev aldı. Sınav heyecanıyla erken saatlerde okullara gelen öğrencilere, anne ve babalarının yanı sıra yakınları da eşlik etti. Sınav öncesi polis ekipleri, birçok noktada geniş güvenlik önlemleri alarak huzur ve güvenliği sağladı. YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) yaklaşık 135 dakika sürerken, YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Pazar günü yine saat 10:15'te başlayıp, 180 dakika ve YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Pazar günü saat 15:45'te başlayıp, 120 dakika sürdü.

YKS Soruları Zor Muydu, Kolay Mıydı? 

Üniversite hayallerini gerçekleştirmek için düzenlenen sınava katılım gösteren binlerce öğrenci, sınav soruları hakkında ki düşüncelerini sosyal medyada paylaştı. "YKS soruları zor muydu, kolay mıydı?" sorusunun yorumları gündem yarattı. Bu yıl ki üniversite sınavına Aksaray'da 19 bin 548, ülke genelinde ve KKTC Lefkoşa Sınav Merkezi dâhil yaklaşık 2 buçuk milyonun üzerinde aday girdi.

ÖSYM 2021 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Üniversite sınav sonuçları 4 Ağustos 2021 tarihinde adayların erişimine açılacak. Sınav sonuçları osym.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası ve aday şifresiyle sorgulanabilecek.

Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Partili heyet ziyaretlerde bulunduÖnceki Haber

AK Partili heyet ziyaretlerde bulundu

 Futbolcular el yakıyorSonraki Haber

 Futbolcular el yakıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar