“Aksaray’ın Kalbi İzmir İçin Atıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
 “Aksaray’ın Kalbi İzmir İçin Atıyor”
İzmir’de Cuma günü yaşanan ve yürekleri yanan deprem felaketi için Aksaray’dan yardım eli uzandı. Kentin işlek ve merkezi bölgelerinden biri olan Bornova ve Bayraklı ilçelerinin kesiştiği Manavkuyu ve Mansuroğlu mahallelerinde yıkılan binalar nedeniyle şok yaşayan İzmirlilere Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi koordinasyonunda ‘Aksaray’ın Kalbi İzmir İçin Atıyor’ yardım kampanyası başlatıldı.

Cuma günü yaşanan 6,6’lık ana şokun ardından binin üzerinde artçı sarsıntı ile sarsılan kentte toplam 17 bina yıkıldı. Arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü kent ile ilgili Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu yaptığı açıklamada İzmir ilinde meydana gelen depremin hemen sonrasında Aksaray olarak gerekli hazırlıkları yaptıklarını AFAD  Müdürlüğünden Afet yönetiminde çalışmak üzere 1 Şube Müdürü ile birlikte 3 kişilik ekip,  yine arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 1 UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma) ekibinin İzmir’e hareket ettiğini söyledi.

İnci’yi Enkazdan Aksaray Çıkardı

Vali Aydoğdu, İzmir’e ulaşan Aksaray ekiplerinin belirlenen bölgelerde çalışmalara başladığını Aksaray UMKE ekibinin Bayraklı İlçesinde bir apartmanın enkazından İnci Okan adlı bir genç kızımızı sağ olarak kurtardığını da ifade etti.

“Yardımlar İzmir’e Yola Çıkacak”

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi koordinasyonunda başlatılan ‘Aksaray’ın Kalbi İzmir İçin Atıyor’ yardım kampanyasına Salihler Şehri Aksaray’ın yüksek ilgili gösterdiğini kaydeden Vali Hamza Aydoğdu; depremzede vatandaşların temel  gıda ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan kampanyada temel gıda maddelerinin 23 Nisan İlkokulu Spor Salonunda toplanacağını Pazartesi (bugün) saat 15.00’e kadar kabul edileceğini ifade etti. Temel gıda ve kullanılmamış battaniyelerin İzmir’e gönderileceğini kaydeden Vali Aydoğdu “İzmirli kardeşlerimizin bu zor günlerinde yanında olacağız. Onların yaralarını ülke olarak hep beraber saracağız. Devletimiz imkânlarının yanı sıra yardımsever Aksaraylı vatandaşlarımızın katkıları ile başlattığımız kampanya kapsamında temel gıda maddelerini ve battaniyelerden oluşan malzemeleri en kısa sürede İzmirli kardeşlerimize ulaştıracağız” şeklinde konuştu. Vali Aydoğdu açıklamasında İzmir’de meydana gelen deprem afeti nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Haber Merkezi

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2 Fetö Şüphelisi Etkin Pişmanlıktan FaydalandıÖnceki Haber

2 Fetö Şüphelisi Etkin Pişmanlıktan Fayd...

Kupa’da Hedef Bir Üst TurSonraki Haber

Kupa’da Hedef Bir Üst Tur

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar