“Gazetecinin Görevi Rahatsız Etmektir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Karatay ve cemiyete üye ulusal ve yerel basın temsilcileri basına yönelik şiddet ile ilgili çok sert bir şekilde açıklama yaparak basına destek olan CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk’ü ziyaret etti.

Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Karatay, CHP İl Başkanımız Ali Abbas Ertürk basına olan şiddeti tepki göstermek amacıyla basına bir toplantı düzenledi. Bu toplantı için kendisine teşekkür ediyorum. Son zamanlarda ilimizde basınımıza yönelik şiddet ayyuka çıkmış durumda. Bunu şiddetle kınıyoruz. Basın mensupları ekmeğinin derdinde olan işi gücü haber olan bir örgüttür. Bu yönden de ilimizde faaliyet gösteren basın mensuplarına sahip çıkılmasını temenni ediyoruz” dedi.

“Gazeteci Kamu Adına Görev Yapar”

Basın mensuplarına yönelik şiddetin halkın haber alma özgürlüğüne yönelik saldırılar olduğunu dile getiren CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk “Gazeteci arkadaşlarımız maalesef çok zor koşullarda görev yapmakta. Aslında gazeteci kamu adına, vatandaşlar adına görev yapmaktadır.  Gazetecinin yazmadığı, televizyonların göstermediği hiçbir bilgi vatandaşımıza ulaşamayacak. Dolayısıyla vatandaşımızın haber alma frekansı engelleniyor. Daha önce Yasin Bey’e ve Yavuz Bey’e iki gün önce de Meryem Hanım’a yapılan girişimler aslında vatandaşa yapılmıştır. O yumruklar vatandaşa atılmıştır. O darp toplumumuza karşı işlenmiş bir suçtur” dedi.

“Basının Yanındayız”

“Biz CHP olarak basınımızın yanındayız. Gazeteciler özgür olmak zorunda. Rahatça yazıp çizmek zorunda. Eğer gazetecilerin yazdıkları, yaptıkları haberler itibarımızı zedeliyorsa o zaman yanlış yapmayı bırakacağız. Gazetecilerin görevi yazmaktır. Kimsenin dert ve suç ortağı olamaz. Ben özellikle yerel düzeyde görevini yapan bir yandan ekonomik zorluklar bir yandan siyasi baskı, Mobbing… İktidarın hoşuna gitmeyen bir haber yaparsınız tepki alırsınız, muhalefete kendinizi beğendiremezsiniz, bir haber yaparsınız kurumları rahatsız edersiniz…

Yani birileri rahatsız oluyorsa gazeteci görevini yapıyordur. Eğer herkes sırta köşkünde rahatça oturuyorsa bu ülkede muhalefetin varlığı da sorgulanmalı, basının varlığı da siyasi partilerin varlığı da sorgulanmalı” şeklinde konuştu. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Belediyespor 1-0 AdıyamansporÖnceki Haber

Aksaray Belediyespor 1-0 Adıyamanspor

Uzatmada YıkıldıkSonraki Haber

Uzatmada Yıkıldık

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar