“Siyasi ve ekonomik endişelerimizin olmadığı gelecek bekliyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
5 Nisan Avukatlar Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’da da 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda pandemi kurallarına uygun bir şekilde düzenlenen programla kutlandı.

15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda gerçekleştirilen program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ve Atatürk Anıtı’na Baro çelenginin sunulmasıyla devam etti. Aksaray Barosu Genel Sekreteri Avukat Nilgün Tosun Baro adına açıklama yaparak “Ülkemiz ve dünyada yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle yaşadığımız bu süreçte kaygılarımız var. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bizi motive eden, bir araya gelerek meslek dayanışmamızı pekiştirdiğimiz etkinliklerimizi gerçekleştiremedik. Son bir yılda endişe içinde mesleğimizi yaparken aynı zamanda birçok meslektaşımız ekonomik zorluk yaşamaktadır. Yargı erkinin kurucu unsuru, bağımsız savunmanın temsilcisi, adli yargılanma hakkının koruyucusudur. Güçlü ve özgür savunmanın ancak demokrasiyi benimsemiş bağımsız yargıdan ödün vermeyen hukuk devletinde yapılabilmesi mümkündür.

Savunma hakkının korunması biz avukatlara bağlıdır. Yolumuz hukuk devletidir. Bu idealimizden vazgeçmemizi kimse beklemesin” dedi.

“Hedef Haline Geldik”

“Bizler birçok unsurun teminatı iken bugün avukatın güvencesinin artmadığını hatta daha da geriye gittiğini görüyoruz” diyen Tosun  “KDV indirimi, baro keseneğinin yarı oranında alınması gibi klişe hedeflerle sorunlarımızın çözülmeyeceği kanaatindeyiz. Geçen hafta genç bir meslektaşımızı daha kaybettik. Genç avukat meslektaşlarımız aktif çalışanlarımızın yarısını oluşturuyor. Onların ekonomik yönden katlandığı zorlukları biliyoruz. Ülkemizin kanayan yarası toplumsal şiddet… Biz avukatlar da bu şiddette hedef haline geldik. Son olarak Kocaeli Gebze’de Av. Ersin Arslan meslektaşımız görevini yaparken katledildi. Toplum barışının sağlanmasında etkin görev alırken toplumsal şiddetten bu kadar etkilenen bir meslek grubu daha bulunmamaktadır. Mesleğini icra ederken şehit olan tüm meslektaşlarıma Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları Şad olsun” ifadelerini kullandı.

“Kimsenin Tarafı Değiliz”

“Bizler; hiçbir dosyanın, kimsenin alacağının, hiçbir davanın tarafı değiliz” hatırlatmasında bulunan Tosun “Çözüm üreteniz, savunmanın koruyucusuyuz. Değerli meslektaşlarım her ne kadar kaygı verici bir tablo içinde olsak da meslek sorunlarımızın farkındayız. Çözüm üretmeye hazırız, ancak kararlılıkla sorunların çözüleceği inancındayız. Avukatlar her zaman toplumsal şiddetin karşısında birlik oldu, bizlerin bu gücünün bizi çözüme ulaştıracağı inancımız sonsuz. Sağlık endişeleri, ekonomik sıkıntılar, siyasi kaygılardan uzak; hukukun üstünlüğü ve meslek onurumuzun hak ettiği yerde olduğu nice Avukatlar Gününü birlikte kutlamak dileğiyle… Avukatlar Günümüz Kutlu Olsun” ifadelerine yer verdi. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma çocuklara covid 19’u anlattıÖnceki Haber

Jandarma çocuklara covid 19’u anlattı

Başkan Altınsoy, “en güçlü cevabı vermeye hazırız”Sonraki Haber

Başkan Altınsoy, “en güçlü cevabı vermey...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar