T.C. Aksaray İcra Dairesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
T.C. Aksaray İcra Dairesi

Dosya No: 2019/5794 Esas

Taşınmazın Açık Artırma İlanı

 Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NO'LU TAŞINMAZIN Tapu Kaydı ve Özellikleri: Aksaray ili Merkez Büyük Bölcek Mahallesi 4466 ada 12 nolu parsel 1788m² olup taşınmaz parsel üzerinde betonarme-karkas olarak inşa edilmiş olan bodrum+zemin+5 katlı Gülüzar Sitesi bulunmaktadır. Tapu Müdürlüğünün tapu kayıtlarına göre 4466 ada 12 nolu parsel 1 Bodrum 6 Normal katlı betonarme apartman ve arsası vasfındadır. Taşınmaz Büyük Bölcek Mahallesi 2441.sokak adresinde bulunmaktadır. Değer tespitine konu daire Gülüzar Sitesi A blok 4.katında bulunan 14 bağımsız bölüm nolu dairedir. Değerlemeye konu olan taşınmazın konumlu olduğu ana gayrimenkul 1788 m² olup taşınmaz parsel üzerine 2 adet betonarme-karkas olarak inşa edilmiş olan blok bulunmaktadır. Taşınmazın konumlu olduğu A blok 1.bodrum+zemin+5 normal kattan oluşmaktadır. Yapının girişi zemin kat seviyesinden sağlanmaktadır. Gayrimenkulün dış cephesi cephe boyası ile boyanmıştır. Bina asansörlüdür. Binanın her katında 3 adet daire bulunmaktadır. Giriş kapısı ferforje demir doğramadır. Girişin tam karşı tarafında merdiven holü bulunmaktadır. Merdivenler mermer kaplamadır. Korkuluklar ferforje demir doğrama olarak yapılmıştır. Merdiven holünde alçı sıva üzeri saten boya ile yapılmıştır. Değer tespitine konu olan daire 4.katta konumlu olan 14 bağımsız bölüm nolu daire asansörden inince sağ kolda konumlu güney-batı cephelidir. Taşınmaz 3 oda, salon, antre, mutfak, banyo ve 2 adet balkon hacimlerinden oluşmakta olup brüt 145 m² ve net 125 m²kullanım alanına sahiptir. Odaların zeminleri laminant parkedir. Duvarlar alçı sıva üzeri saten boya ve duvar kâğıdı ile kaplanmıştır. Banyo ve wc de yer döşemeleri fayanstır. Banyo, wc duvarları tavana kadar fayanstır. Mutfağın zemini seramik kaplamadır. Antrenin tabanı laminant parke kaplamadır. Mutfakta mdf kaplama alt dolabı, banyoda duşa kabin bulunmaktadır. Daire iç kapıları Amerikan panel kapı olup. Odaların tavanları alçı-kartonpiyer yapılıdır. Pencereler ve balkon kapıları PVC doğramadır. Daire kapısı çelik kapı olup ferdi doğalgazlıdır. Gayrimenkul çarşı merkezine tek vasıta ile ulaşım mesafesindedir. Değerlemesi yapılan gayrimenkulün çevresinde yapılaşma %90 seviyesindedir. Gayrimenkul site içerisinde konumlu olup çevresinde kendisiyle benzer özelikte 5 katlı apartmanlar bulunmaktadır. Gayrimenkul çevresinde cumartesi pazarı ve Kültür park gibi önemli noktalar bulunmaktadır. Taşınmaz parsel mevcut imar durumuna göre konut sahasında ayrık nizam 6 kat konut imarlı bölgede yer almaktadır(Emsal):2.40 15 metrelik yola cepheli(2441.sokak) ara parseldir. Aksaray Tapu Müdürlüğünün tapu kayıtlarına göre14 bağımsız bölüm nolu daire borçlu Fatih ÖNEMLİ adına kayıtlıdır. Kat Mülkiyeti kuruludur.700/21456 arsa paylıdır. Çevrede yapılaşma oldukça yoğundur. Eğitim ve sağlık kuruluşlarına yakındır. Elektrik, su ve kanalizasyon gibi bütün alt yapı hizmetleri tamamlanmıştır

İmar Durumu                        : Var

Takdir Olunan Kıymeti         : 320.000,00 TL

KDV Oranı                            : %1

Kaydındaki Şerhler               : Yönetim Planı 02/10/2013... KM ne çevrilmiştir.

1. Satış Günü                         : 16/06/2021 günü 14:15 - 14:20 arası

2. Satış Günü                         : 13/07/2021 günü 14:15 - 14:20 arası

Satış Yeri                               : Mezat Salonu - Hacı Hasanlı Mah. 707 sk. Aksaray Adliyesi Ek

  Hizmet Binası Kat 3 Aksaray

Satış şartları:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/5794 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları, İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur. (İİK m.126 )

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sokağa çıkma kısıtlaması olan riskli vatandaş karantinadan kurtulamadıÖnceki Haber

Sokağa çıkma kısıtlaması olan riskli vat...

117 Vatandaşa yardım eli uzatıldıSonraki Haber

117 Vatandaşa yardım eli uzatıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar