YKS ve LGS Adayları Dikkat! İşte Sınavı Kazanmak İçin Uzmanından Altın Değerinde Bilgiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YKS ve LGS Adayları Dikkat! İşte Sınavı Kazanmak İçin Uzmanından Altın Değerinde Bilgiler
Rehber Öğretmeni ve Eğitim Danışmanı Nurgül Budak Çınar, YKS ve LGS'ye girecek adaylar için önerilerde bulundu. Sınava son 1 ay kala denemelere yoğunluk gösterilmesini tavsiye eden Çınar, "Deneme çözümleri yaptıktan sonra analiz yapılmalı, öğrenciler dikkatli davranmıyor" ifadelerini kullandı.

 Sınav dönemine adım adım gidilirken, Rehber Öğretmeni ve Eğitim Danışmanı Nurgül Budak Çınar, YKS ve LGS'ye girecek adaylara uyarılarda bulundu. Sınav öncesinde neler yapılması gerektiği ve sınava kadar verimli çalışma metodunun ne olduğu konusunda bilgiler veren Çınar, öğrencilere altın değerinde bilgiler verdi.

YKS'ye Son 1 Ay Kala Bol Bol Deneme Çözülmeli

YKS'ye hazırlanan öğrencilerin sınava son 1 ay kala TYT ve AYT denemelerine yoğunluk göstermesi gerektiğini ifade eden Çınar, "Günlük 1 TYT - 1AYT idealdir. Bunun yanı sıra branş denemelerinden de faydalanabilirler. Sürekli soru çözümü yapmak sizin soru çözüm hızınızı artıracak. En önemli kısma değinmek istiyorum. Çözümleri yaptıktan sonra analiz yapılmalı, maalesef bu konuda öğrenciler dikkatli davranmıyor. Denemeyi çözüp kontrolünü sağladıktan sonra kenara atıyor. Büyük hata. Boş bırakılan ya da yanlış olan sorunun mutlaka doğru cevabı bulunmalıdır. Denemelerin çoğunda video çözümleri var, soruyu ve cevabını doğruya ulaştırın, sakın es geçmeyin. Denemelerden arta kalan zamanlarda boş yada yanlış yaptığınız soruların konularını tekrar edin. O konu sizde eksik kalmamalı. Eğer çok eksiğiniz olduğunu fark ederseniz 5 gün deneme, hafta sonu 2 gün genel konu tekrarı olabilir" sözlerine yer verdi.

"Makale Okuyun Her Alandan Bilim, Sanat, Spor"

LGS'ye hazırlanan öğrencilerin de bol bol deneme, soru çözümleri yapması gerektiğini ifade eden Rehber Öğretmeni ve Eğitim Danışmanı Nurgül Budak Çınar, "Eksik konular var ise genel tekrar harika çözümdür. Makale okuyun her alandan bilim, sanat, spor size gelen sorulardaki parçaların çoğu makalelerden alınıyor. Makaleleri okuyup anlarsanız paragraf sorularını da kısa sürede anlayıp soru çözümünü yaparsınız. Montaigne’nin Denemeleri güzeldir, tavsiyem olsun" dedi.

"Tüm Sınavlar Önce Zihinde Kazanılır"

Geçmiş yılların sorularının da mutlaka çözülmesinin çok önem arz ettiğini söyleyen Çınar, son 10 yılın sorularına bakılmasını önererek, "YKS grubu içinde ekstra geçmiş MSÜ soruları çözülmeli. Deneme çözerken tam sınav saatinde başlayın ve sık sık yerinizden kalkmayın. Bir defada oturun ve sınavı bitirdikten sonra kalkın yerinizden. Öğrenciler son aylarda senenin yorgunluğundan dolayı çalışmaları bırakma durumuna gelebiliyor. Bunu avantaja çevirebilirsin. Biraz daha gayretle başarabilirsin. Etkili konu tekrarı yapın, genel konu testleri ve deneme sınavı çözün, deneme saatlerinizi sınav saatine göre ayarlayın ki zihniniz ve bedeniniz ona uyum sağlayacak sınav esnasında çok farklılık hissetmeyecek, korkmayın kendinize güvenin. Tüm sınavlar önce zihinde kazanılır, bunu lütfen unutmayın. Size destek ve yardımcı olabilmek için biz her zaman yanınızdayız. Yaşadığınız bu zor süreçte çalışmaya devam ettiğiniz için sizlerle gurur duyuyoruz. Siz de kendinizle gurur duyun, kendinize güvenin ve başaracağınıza inanın" açıklamasını yaptı. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Taşpazar Mahallesinde Yangın Çıktı: Komşular Yangın Söndürme Tüpüyle Müdahale ettiÖnceki Haber

Taşpazar Mahallesinde Yangın Çıktı: Komş...

"11 Bin Yıllık Tarihle Bütün Dünyanın İlgi Odağı Burası Oluyor"Sonraki Haber

"11 Bin Yıllık Tarihle Bütün Dünyanın İl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar