Türkiye genelinde sahipsiz sokak hayvanlarının toplanmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilirken, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, tüm illerde bu sürecin tamamlandığını açıkladı. Sahipsiz sokak hayvanlarının barınaklara ve doğal yaşam alanlarına yerleştirildiğini belirten Bakan Çiftçi, bakım, tedavi ve aşılama işlemlerinin sürdüğünü söyledi.
Süreç iki aşamada yürütüldü
Bakan Çiftçi, sahipsiz hayvanlara yönelik uygulamanın ilk olarak büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilde başlatıldığını, daha sonra 30 büyükşehirde yürütüldüğünü aktararak, “Bu çarşamba itibarıyla tüm Türkiye'de hedeflenen sayıya ulaşmış durumdayız. Yüzde 100 olarak tamamen topladık, sahipsiz sokak hayvanlarını barınaklara veya doğal yaşam alanlarına aldık.” dedi.
Doğal yaşam alanları oluşturuldu
Çalışmalar kapsamında belediyeler ve ilgili birimlerce barınaklar ile doğal yaşam alanları inşa edildi. Sahipsiz hayvanların toplanmasının yanı sıra tedavi, kısırlaştırma ve sahiplendirme işlemleri gerçekleştirildi.
21 Ekim 2026 tarihinde Diyarbakır’da son sahipsiz hayvanın da barınağa alınmasıyla birlikte Türkiye genelinde belirlenen hedefe ulaşıldığını ifade eden Bakan Çiftçi, sahipsiz hayvanların barınaklara veya doğal yaşam alanlarına alınmasına yönelik sürecin ülke genelinde tamamlandığını söyledi.
Barınaklarda bakım ve tedavi süreci devam ediyor
Hayvanların sağlık durumları yakından takip edilirken, Bakan Çiftçi’nin aktardığına göre, beslenme ve aşılama işlemleri de sürüyor. Öte yandan sahipsiz hayvanların sahiplendirme işlemleri de gerçekleştiriliyor.




