Sıfır cep telefonu satışlarında taksit sınırı 20 bin TL’den 40 bin TL’ye yükseltildi. Fiyatı 40 bin TL ve altında olan cihazlar için 12 aylık taksit imkânı tanındı. Fiyatı 40 bin TL’nin üzerinde kalan telefonlarda ise mevcut 3 aylık vade sınırı korunmaya devam etti.
Yenilenmiş telefonlara esneklik getirildi
Yenilenmiş ürün niteliğindeki cep telefonlarında ise herhangi bir tutar sınırı aranmaksızın 12 ay vadeyle satış imkânı sağlandı. Bu düzenleme, tüketicilerin yenilenmiş cihazlara daha rahat erişmesini amaçlıyor.
Diğer ürün gruplarında değişiklik yok
Elektronik eşya, tablet, bilgisayar, televizyon, elektrikli ev aletleri, mobilya, yurt içi turizm, taşıt ve kuyum gibi diğer mal ve hizmet gruplarında mevcut taksit tutar ve vade sınırlarına dokunulmadı. Bakanlık, bu alanlarda daha önce BDDK tarafından belirlenen kurallarla uyumun sürdürüldüğünü belirtti.
Ticaret Bakanlığı, BDDK’nın ileride alacağı yeni kararlar sonrasında da gerekli düzenlemeleri hızlı biçimde hayata geçireceğini ve hem vatandaşların ihtiyaçlarını hem de perakende sektörünün dinamiklerini gözeteceğini kamuoyuna duyurdu.





