Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28. Dönem 5. Yasama Yılı’nın başlaması dolayısıyla Genel Kurul'da özel oturum gerçekleştirildi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un açılış konuşmasının ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Kurul'a gelişine çevrildi.
Kimi parti alkışladı kimisi sadece ayağa kalktı
Erdoğan'ın salona girişi sırasında AK Parti ve MHP sıralarındaki milletvekilleri ayağa kalkarak alkışlarla karşılık verdi. İYİ Parti ve DEM Parti milletvekilleri ise ayağa kalkarken alkışlamadı. YENİ Parti milletvekilleri ise Erdoğan salona geldiğinde ayağa kalkmadı. Bu görüntüler Genel Kurul'daki farklı siyasi tutumları bir kez daha ortaya koydu.
YENİ Parti grubu salondan ayrıldı
Erdoğan'ın konuşma yapmak üzere kürsüye çıkmasının ardından YENİ Parti milletvekilleri Genel Kurul salonundan ayrıldı. Grup, Erdoğan'ın konuşmasını dinlememe yönündeki tutumunu salonu terk ederek gösterdi.
YENİ Parti milletvekillerinin ayrılmasının ardından Erdoğan kürsüde bir süre bekledi. Genel Kurul'daki diğer milletvekillerinin alkışları eşliğinde yaşanan anlar, yasama yılının açılışına damga vuran görüntüler arasında yer aldı.
Kılıçdaroğlu locadan takip etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise milletvekili olmadığı için Genel Kurul çalışmalarını locadan izledi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın salona gelişini oturduğu yerden takip etti.
TBMM'de 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın başlamasıyla birlikte Genel Kurul çalışmalarında yeni dönem de resmen başlamış oldu.




