Kasım ayının ilk günlerinde Aksaraylı esnaf ve sanayiciyi yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. KOBİ’lere yönelik Nefes Kredisi’nin yeni dilimi açıklandı. ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, kredinin işletmelere sağlayacağı imkânları ve başvuru şartlarını paylaştı.

Başvurular 3 Kasım’da başlıyor

Başkan Koçaş’ın aktardığına göre kredi için başvurular, 3 Kasım 2026 Salı günü başlayacak. TOBB’a bağlı oda ve borsalara üye olan işletmeler, krediden yararlanmak için başvuru yapabilecek. Bu kapsamda ATSO’ya üye Aksaraylı işletmeler de krediye başvurabilecek.

Firma başına 5 milyon lira

Yeni dilimde bir firma en fazla 5 milyon lira kredi kullanabilecek. Bu yıl içinde daha önce Nefes Kredisi kullanan işletmeler de kapsam dışında kalmayacak. Bu işletmeler, toplam kredi tutarını 5 milyon liraya tamamlayacak şekilde ilave kredi kullanabilecek.

50 milyar liralık yeni kaynak

Haziran 2026'dan bu yana işletmelere 45 milyar lira Nefes Kredisi kullandırıldı. Yeni dilimle birlikte ilave 50 milyar lira kredi kullandırılması hedefleniyor.

Krediler, 6 ay anapara ödemesiz dönem dahil olmak üzere en fazla 48 ay vadeli olacak. Faiz oranları vadeye göre değişecek. 24 aya kadar vadelerde yıllık yüzde 36, 24 ayın üzerindeki vadelerde yıllık yüzde 34 faiz geçerli olacak.

Krediyi hangi bankalar verecek?

İşletmeler, krediye; Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Halk Bankası, DenizBank, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, QNB ve Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla ulaşabilecek.

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, yeni kredi paketinin finansmana erişimde zorlanan Aksaraylı esnaf ve sanayiciye önemli bir destek sağlayacağını belirtti. Koçaş, kredi şartlarına ilişkin sorusu olan üyelerin odaya başvurabileceğini hatırlattı.

Muhabir: Ceren NERGİZ