YENİ Parti, genel başkanlık seçimini delegeler yerine doğrudan üyelere bırakıyor. Parti, 8 Kasım Pazar günü yapılacak önseçimle genel başkanını belirlemeye karar verdi. Türkiye genelinde tüm il, ilçe ve beldelerde kurulacak sandıklarda, parti üyesi olan herkes oy kullanma hakkına sahip olacak.

Delegeler değil üyeler seçecek

Türkiye’de siyasi partilerin genel başkanları genellikle kurultaylarda delegelerin oyuyla seçiliyor. YENİ Parti ise bu geleneğin dışına çıkarak, genel başkanı parti üyelerinin belirlemesine karar verdi.

11D9A2D6 F204 4F52 98Cd 1E99Bd537D14

Özdemir’den sandığa davet

YENİ PARTİ Aksaray İl Başkanı Av. Bilal Özdemir, tüm üyeleri bu tarihi seçimde sandık başına gitmeye davet ederek, “Kurulmasına öncülük ettiğiniz, adını koyduğunuz, maddi destek sağlayıp otobüsünü aldığınız YENİ PARTİ’nin ilk, ancak iktidar yolunda muhalefette gerçekleştireceğimiz son önseçimine tüm üyelerimizi davet ediyoruz. Partimizin geleceğini birlikte belirlemek, irademizi sandığa yansıtmak için tüm üyelerimizi oy kullanmaya bekliyoruz.” dedi.

Genel Başkanlık önseçimi, 8 Kasım Pazar günü Aksaray merkez ve ilçelerde parti binalarında; beldelerde ise parti binaları veya belirlenen noktalarda gerçekleştirilecek. Tüm üyeler, 08.00–19.00 saatleri arasında oylarını kullanabilecek.

Muhabir: Gamze Nur ERGİL