Aksaray Ağaçören’de unutulmaya yüz tutan bir el sanatı yeniden canlandırılıyor. Ağaçören Şehit Ömer Görgülü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Camili köyünde ipek el dokumacılığı kursu açıyor. Kursla geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve yeni ustaların yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Kurs Camili’de yapılacak

Kurs, Camili Şehit Rasim Bozkurt İlkokulu’nda verilecek. 10 Kasım 2026'da başlayacak eğitim toplam 304 saat sürecek. Katılımcılar, bu süre boyunca ipek el dokumacılığı alanında bilgi ve beceri kazanacak.

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak

Kursa katılmak isteyen vatandaşlar, 11-15 Kasım 2026 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Eğitime 14 yaş ve üzerindeki kişiler başvurabilecek.

Kurs sonunda eğitimini başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek.

Ağaçören Şehit Ömer Görgülü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, geleneksel dokumacılık kültürünün yaşatılması ve bu alandaki becerilerin yaygınlaştırılması için vatandaşlar kursa davet edildi.

Muhabir: İrfan YÜCEL