Aksaray Üniversitesi öğrencileri dahil milyonlarca üniversitelinin beklediği haber geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), 2026-2027 eğitim öğretim yılı burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarını erişime açtı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, haberi sosyal medyadan duyurarak öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Sonuçlar e-Devlet’te

Başvuru yapan öğrenciler, sonuçlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilecek. Bunun için e-Devlet hesabına giriş yaptıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı hizmetleri arasındaki “Burs / Öğrenim Kredisi Başvuru Sonucu Sorgulama” ekranının kullanılması yeterli.

Taahhütname onayı için son gün 11 Kasım

Burs veya öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin dikkat etmesi gereken en önemli aşama ise taahhütname onayı olacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini 11 Kasım saat 23.59’a kadar onaylamaları gerekiyor. Belirtilen süre içerisinde onay işlemini tamamlamayan öğrenciler, kazandıkları destekten yararlanma hakkını kaybedebilecek.

KYK kredisi almak zorunlu değil

Öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin krediyi kullanma zorunluluğu bulunmuyor. Kredi kullanmak istemeyen öğrenciler, taahhütname onayı vermeyerek bu haktan yararlanmayabiliyor.

Muhabir: Gamze Nur ERGİL