"Kadınların Sorunlarını Bilmek İçin Önce Kadın Olmanız Lazım"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Kadınların Sorunlarını Bilmek İçin Önce Kadın Olmanız Lazım"
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle MHP, “300 Kadınla Üç Hilal Buluşması” adlı kutlama programı düzenledi. MHP Aksaray Belediye Başkan Adayı İrfan Çıtak, "Kadınların sorunlarını bilmek için önce kadın olmanız lazım. Biz belediyemizi kadınlarımızın eliyle yönetmek zorundayız" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), "300 Kadınla Üç Hilal Buluşması" kutlaması gerçekleştirerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Özel bir kafede gerçekleştirilen programa MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, İl Başkanı Burhanettin Karataş, Belediye Başkan Adayı İrfan Çıtak, Kadın Kolları Başkanı Nermin Fidan ve kadınlar katılım gösterdi.

Kadının bitmeyen şefkati, sevgisi, hoşgörüsü, fedakârlığı ve üretkenliği ile ailenin ve toplumun temeli olduğunu ifade eden Kadın Kolları Başkanı Nermin Fidan, "Peygamber efendimizin cennet annelerin ayağındadır' hadisi şerifine yürekten inanan bir dinin mensupları olarak, bugüne kadar her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" dedi.

"Kadınlık Onurunu, İnsanlık Mertebesinde Görmeden Atılacak Hiçbir Adım Hedefine Ulaşmayacaktır"

Kadınlar Günü'nün, eşitlik bilincinin ve sosyal uyanışın günü olduğunu ifade eden MHP İl Başkanı Burhanettin Karataş ise "Toplumsal huzur ve barışın ön şartı ayrımcılığın reddi, cinsiyetçi saplantının dışlanarak kenara itilmesidir. Kadınları sadece belirli gün ve haftalarda anmak, yerinde ve yeterli olmayacaktır. Kadınlık onurunu, insanlık onuru mertebesinde görmeden atılacak hiçbir adım amaç ve hedefine uluşmayacaktır" diye konuştu.

"Kadınların Varlığının Bizlere Güç Verdiğini Söylemek İstiyoruz

Milletvekili Ramazan Kaşlı da ise konuşmasında, "Kadınları önemsiyoruz. 6 Belediye meclis üyemiz kadındır. Kadınlar toplumun her kademesinde kıymet gördüğünü, MHP’nin kadın adaylarına, meclis üyelerine sahip çıkmalarından gurur ve onur duyuyoruz. Bizim için her gün kadınlar günüdür. Kadınların varlığının bizlere güç verdiğini söylemek istiyoruz. Kadınların önemi her zaman büyüktür." dedi.

"Kadınların Sorunlarını Bilmek İçin Önce Kadın Olmanız Lazım"

MHP Belediye Başkan Adayı İrfan Çıtak ise günün anlam ve önemine değinmek için, "Bugün listemize baktığınız zaman kazanacak yerden 6 tane belediye meclis üyemiz var. Kadınların sorunlarını bilmek için önce kadın olmanız lazım. Biz belediyemizi kadınlarımızın eliyle yönetmek zorundayız. Kadınlara yönelik projelerimiz var. Biz kreş ve gündüz bakım evleriyle çalışan annelerimizi ve ihtiyaç sahibi annelerimizi çalışma ortamına teşvik etmek için çok güzel bir ortam sağlamak istiyoruz. Bunu her mahallede uygulayıp 0-6 yaş grubunun güzel bir eğitim almasını sağlamak istiyoruz. Biz kadınlarımızın her yönden yanlarında olmak istiyoruz" sözlerini kullandı.

Konuşmaların ardından MHP heyeti, kadınlara karanfil dağıtımı gerçekleştirdi. Haber: Sedef Nazlı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Arazileri, Modern Sulama Sistemiyle SulanacakÖnceki Haber

Tarım Arazileri, Modern Sulama Sistemiyl...

"8 Mart, Mücadeleyi Büyütme, Umudu Örgütleme Günüdür"Sonraki Haber

"8 Mart, Mücadeleyi Büyütme, Umudu Örgüt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar