Kamuda Tasarruf Tedbirleri Hayata Geçiyor! Personeller De Etkilenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Hayata Geçiyor! Personeller De Etkilenecek
Kamuda tasarruf dönemi başladı. Aksaray'daki kamu kurum ve kuruluşlarını yakından ilgilendiren karara göre, gereksiz olan tüm araçlar satılacak ve sözleşmesi biten araçlarda yeniden kiralama olmayacak.

 Aksaray kamu kurum ve kuruluşlarını yakından ilgilendiren karar açıklandı. Hükümet kamuda tasarrufu araç saltanatından başlattı. İlk etapta 1000 araç satılacak. Sözleşmesi biten araçlarda yeniden kiralama yapılmayacak. Zorunlu olmayan servisler kalkacak, onun yerine otobüs-metro kartı verilecek.

Gereksiz Kamu Araçları Satılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da özellikle dikkat çektiği kamuda tasarruf tedbirleri konusunda köklü adımlar atılıyor. İlk etapta kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç fazlası olarak belirlediği toplam 1.000 araç iki parti halinde hızla satılacak.

Kamu Personeli İçin de Yeni Önlem Geliyor

Kamu personelinin bu durum karşısında sıkıntı yaşamaması için de önlem alınacak. İhtiyaç olması halinde kamu çalışanlarına otobüs-metro kartı verilecek. Geç saate kadar çalışması, nöbet tutması gereken personelin tek tek değil, toplu olarak evlerine bırakılması uygulamasına geçilecek. Bu kapsamda kamu araçları bir havuzda toplanacak. İhtiyacı olan buradan araç isteyecek. Bir aracın tek kişiyi bırakması yerine 3-4 kişiyi aynı anda bırakması sağlanacak.

Böylece hem araç hem de yakıt tasarrufu yapılmış olacak Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin mülkiyetinde 115 bin 904 adet taşıt bulunuyor. Bunların 72 bin 373 adedi (yüzde 62) savunma ve güvenlik hizmetlerinde, 9 bin 973 adedi (yüzde 9) sağlık hizmetlerinde, 8 bin 136 adedi (yüzde 7) tarım ve ormancılık hizmetlerinde, 7 bin 579 adedi (yüzde 7) eğitim hizmetlerinde, 4 bin 772 adedi (yüzde 4) adalet hizmetlerinde, 13 bin 71 adedi (yüzde 11) ise diğer idarelerce yürütülen hizmetlerde kullanılıyor. Sağlık, güvenlik gibi zorunlu alanlarda ihtiyaç kadar araç kullanımı ise devam edecek. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tezgâhlarda Yarım Ve Çeyrek Karpuz SatılıyorÖnceki Haber

Tezgâhlarda Yarım Ve Çeyrek Karpuz Satıl...

Akıllı Sinyalizasyon Sistemleri YaygınlaşıyorSonraki Haber

Akıllı Sinyalizasyon Sistemleri Yaygınla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar