Köse: "Avukat Olmadan Adil Yargılama Olmaz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köse: "Avukat Olmadan Adil Yargılama Olmaz"
Aksaray’da 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle kutlama töreni düzenlendi. Törende konuşan Av. Ferit Köse, "Avukat olmadan adil yargılama olmaz" ifadelerini kullandı.

 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında Aksaray'da 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda kutlama töreni gerçekleştirildi. Aksaray Baro Başkanı Av. Ferit Köse tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

"Adaletin Koruyucusu Tüm Meslektaşlarımın Avukatlar Günü'nü Kutluyorum"

Hemen ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Baro Başkanı Av. Ferit Köse, "Bilindiği üzere Türkiye Barolar Birliği'nin 15-16 Mayıs 1987 günlerinde Tekirdağ'da yapmış olduğu genel kurul toplantısında 5 Nisan gününün Avukatlar Günü olarak kutlanılmasına karar verilmiştir. Her yıl bu özel günü çeşitli etkinliklerle kutlamakta ve kamuoyunun dikkatini savunma mesleğine çekmeye çalışmaktayız. Bu itibarla adaletin koruyucusu olan tüm meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutluyor, başta Baromuz mensubu meslek şehidimiz Avukat İbrahim Ergün olmak üzere tüm meslek şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

"Avukat Olmadan Adil Yargılama Olmaz"

Toplumun temel direğinin adalet, adalete erişimin güvencesinin de avukatlar olduğunu belirten Köse, "Avukat olmadan adil yargılama olmaz. Adil yargılanma olmadan toplumsal barış ve güven tesis edilemez. Avukat, savunma hakkının güvencesi olarak hukuk devletinin hayata geçirilmesini sağlar. Bizler yüklendiğimiz bu onurlu görevi kutsallığına yakışır şekilde özen, doğruluk ve onurla yerine getirmenin çabası içerisindeyiz. Adalete erişim hakkı için güçlü avukat, güçlü avukat için de güçlü baro gerekmektedir. Vatandaşın haklarının savunucusu olan avukat, avukatın haklarının savunucusu olan ise barodur. Baro yalnızca meslek örgütü değil, vatandaşların başta adil yargılanma olmak üzere hak ve özgürlüklerinin takipçisidir. Baro ve avukat zayıf düşerse bundan en büyük zararı yurttaşlar ve hukuk düzeni görür. Bunu dile getirmek için bugüne kadar hep güçlü baro, güçlü avukat, herkes için adalet, adalet için avukat dedik. Biz güçlü bir savunma makamı için taleplerimizi dile getirirken maalesef ülkemizde avukatların sorunları her geçen yıl artmaktadır.

Avukatlık mesleği ekonomik olarak çok büyük bir darboğaza sürüklenmiştir. Yalnızca ekonomik değil aynı zamanda hukuki ve fiziki şiddetle de karşı karşıyayız. Avukatlar müvekkilleriyle bütünleştiriliyor, yargılanıyor, darp ediliyor, yaralanıyor ve öldürülüyor. Bugün avukat içinde adalet diye haykırmak zorunda kalıyoruz. Yaşadığımız sorunlar mesleğimizin icrasını imkansız hale getirirken adaletin tesisi önünde büyük bir engel oluşturmaktadır. 5 Nisan avukatlar gününde mesleğimizin sorunlarının çözümüne yönelik taleplerimizi bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Nitelikli bir hukuk eğitimiyle hem mesleğimizde hem de adalet hizmetlerinde niteliğin artırılmasını istiyoruz. Yalnızca hukuk mesleklerine giriş sınavı değil staj sonrasında Avukatlık meslek sınavı istiyoruz" sözlerine yer verdi. Kutlama törenine avukatlar katılım gösterirken, program sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi. Haber: Sedef Nazlı 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Asayiş Ekipleri Aksaray'ı Didik Didik AradıÖnceki Haber

Asayiş Ekipleri Aksaray'ı Didik Didik Ar...

Kahramanların Günü KutlanıyorSonraki Haber

Kahramanların Günü Kutlanıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar