Yeni Dönem Başlıyor! Hastane Randevusu Alıp Gitmeyenler Yandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Dönem Başlıyor! Hastane Randevusu Alıp Gitmeyenler Yandı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aksaray'daki hasta ve hasta yakınlarını yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, muayene olmak için hastaneden randevu alıp gitmeyen vatandaşları yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden polikliniklere randevu alıp gitmeyen vatandaşlar nedeniyle, randevu alma ihtiyacı olan diğer vatandaşların mağduriyeti devam ediyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığı bir tedbir almıştı ancak tedbirlerin daha da sıklaştırılması konusunda karar verildi. Bakan Koca'nın son açıklamasına göre, randevusuna gitmeyenler aynı bölümden 15 gün içinde yeni randevu alamayacak. İki kez üst üste randevuya gitmeyenler ise tüm branşlarda 15 gün boyunca randevu alma hakkına sahip olamayacak.

"Randevu Sorununu Kalıcı Şekilde Çözeceğiz"

Bakan Koca, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunarak, sağlık sistemindeki kapasitenin yeterli olduğunu ancak verimli kullanılmadığını söyleyerek, "Bunun bir tarafı kapasiteyi belirleyen hastanelerimiz, diğer tarafı randevu alıp randevusuna gelmeyenlerin sebep olduğu atıl kapasite. Bunun için ilk tedbirleri almıştık. Şimdi yeni yaptığımız analizler bazı zorunlulukları işaret ediyor. Önümüzdeki haftalar kademeli şekilde yeni tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz" dedi.

Randevu Alıp da Gitmeyenler İçin Cezalar Ağırlaştırılıyor

Geçtiğimiz sene randevu alıp da gitmeyenlerin 23 milyon kişi olduğunu söyleyen Bakan Koca, "Randevu alıp gelmeyenlerin 15 gün içinde yeniden randevu almasını kısıtladık. Bu durum randevu sadakat oranını artırdı. Ancak, randevu alanların son dakikaya kadar randevu iptal edebilmesi mümkündü. Son anda da olsa randevusunu iptal edenler kısıtlanmıyordu. Bu durumda kısıtlı duruma düşmemek için randevusuna gelmeyecekse bile son anda iptal edenlerin oranında artış oldu. Bu durumda o kapasite yine kullanılamaz durumda kalıyor.

25 milyon tekil vatandaş, 81 milyon randevusunu son dakikalarda iptal etmiştir. Bu boşluklara yeni randevu veremediğimiz için 17 milyon randevu kapasitesi atıl kalıyor. Buna atıl kapasiteyi kullanabilmek için 'randevuma geleceğim' onayı alacağız. Randevu sahiplerinin bu onayı randevudan önceki gün 23.59'a kadar vermesi gerekecek. Onaylanmamış randevular için yerine bir başkasına randevu vereceğiz. Böylece son dakika iptalleri ile oluşan atıl kapasiteyi verimli şekilde kullanacağız. Bugünkü verilere göre yüzde 20 kapasite artışına karşılık geliyor.

Randevu alıp onay verdiği halde gelmeyenler için aynı branşta hiçbir hekime ve sağlık tesisine müracaat edilemeyecek. Aynı klinikten mükerrer randevu alınamayacak. Yakında devreye girecek yöntemle iki randevusunu aldığı halde ikinci kez randevusuna gelmeyenlerin randevu almasını 15 gün zaman dilimi için bütün branşlara randevuya kapalı hale getireceğiz. Buradan başlıyoruz, uygulama ilerledikçe ilave tedbirler almaya da devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tek Hedef GalibiyetÖnceki Haber

Tek Hedef Galibiyet

Polisten Kaçmaya Çalışsa Da KurtulamadıSonraki Haber

Polisten Kaçmaya Çalışsa Da Kurtulamadı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar